torsdag 16 juli 2009

semestern fortsätter



På söndagen var vi kvar hos farfar och farmor, Jens och jag åkte in till kalmar med Jenny och mattias för att shoppa lite och Elsa var kvar i Nybro. På kvällen grillade vi och Esa provade gå vagnen ute på gräset, funkade finfint.



Pappa Jens hade några mjukdjur när han var liten och Elsa äskar dem.. mamman tycker de ser bra lustiga ut.




På vinden hittade vi enbondgård med en massa roliga djur!!



På måndag morgon packade vi åter in oss i bilen och började vår resa till sjötofta. Elsa som ju mår illa i bilen klarade sig ända fram till sista lilla vägen. Då hade vi kört 23 av de 25 milen.



I sjötofta bor ju kompisarna Anders och Ida med sina två barn och vi fick en god pasta sallad när vi kom fram. Elsa hade inte sovit så mkt i bilen och var trött så för att söva henne gick vi ut en runda, passade på att kolla efter blåbär samtidigt och det hittade vi.




Elsa provade gungan på tomten och den gungade lika bra som den hemma hos oss



Det finna massor av leksaker hemma hos Ida.Elsa blev särskilt förtjust i barnvagnen och i en kulbana.


Pärlhalsband fanns det också en hel del av, en fyra åring i huset producerar en del om de får! Elsa fick prova dem iallihopa och älskade att ha det på sig..blir till att köpa något eget till henne, här hemma har hon provat med det mest att få det runt halsen.




Tisdag och vi åkte till Borås för att besöka djurparken, det var otroligt mkt folk och Ida hade aldrig varit med om att det varit så lång kö dit och de är där rätt ofta. Vi fick stå i kö i 45 minuter medans Ida kunde gå rakt in tack vare att de hade ett lejonkort..



En duktig tjej i kön.. tyvärr så kräktes hon strax efter detta, hon klarade resan men inte köandet..;)


Pingvinerna var roliga och lätta att se.


Det fanns små grillstugor som man kunde nyttja med egen korv och vi hade gett Ida och Anders en storpicknick korg full med grilltillbehör och korvden hade vi med oss till parken. Smakade gott med korv tyckte Elsa som alltid tycker att korv smakar gott.

Picknick


Vi hann titta på några fler djur innan Elsa somnade gott i sin vagn, tyvärr missade hon savannen och aporna.. men men.



Vi åkte ett litet tåg för att se mera av parken men vi såg knappt något djur men S och o tyckte det var roligt att åka tåg.


Vi avslutade besöket i parken med att beöka minizoo. Elsa klappade en get.
Den roliga kulbanan.
På onsdagsmorgonen packade vi åter in oss i bilen och körde hemåt. Elsa sov gott och vaknade lagom till vi var i Växjö där vi stannade för att äta lite. Vi gick till Askelyckan som vi ofta fikade på när vi bodde i Växjö. Elsa njöt av sin ostfralla och skrattade mest hela tiden. Vi gick en runda i stan innan vi fortsatte hemåt.

I dag har vi haft strålande sommarväder. Vi har passat på att hänga ut en massa tvätt , plockat och donat innan kompisarna från Lammhult kom hit. Efter lite lunch så spolade vi upp vatten poolen så E och E fick plaska lite. Mysigt.


Efter badet blev det fotbolls match. Elsa dribblar bort både sig och resten av spelarna... En promenad och så fika medan barnen sov. Vi hann även med att grilla innan Lammhults borna körde hemåt igen och elsa och jag kollade på Ernst och Jens klippte kanterna runt tomten. Vi har en sommaräng just nu men i morgon ska det klippas gräs.

1 kommentar:

Fia o Ellenova sa...

Ville bara tipsa om sådana armband jag hade, mot Elsas illamående.
De heter Seaband och finns på apoteket. Tydligen jättepoppis bland barn som är åksjuka sa hon till mig på apoteket. Värt att testa vid långresor kanske? Om Elsa låter dom sitta kvar :).