torsdag 24 juni 2010

Midsommarfest och så Lövmarkand.



I onsdags var det midsommar fest på Elsas förskola. Vi (ingen information om det någonstans) hade missat att det skulle vara fest på dagen men Elsa kom lagom till dansen och hade haft jätteroligt. Vi fick komma på drop in när vi hämtade henne och då bjöds det på tårta och kaffe. Mysigt!



Elsa hade varit i närkontakt med en katt tidigare på dagen. Blivit rejält riven, hon visade oss armen och berättade att katten hade gjort det. Fröken hade tagit hand om Elsan på allra bästa vis och tillsammans hade de tvättat och smörjt in armen och sedan gått ut igen. Då hade elsa surt pratat om den Dumma kissen!!




I dag torsdagen innan midsommar är det lövmarknad i karlskrona, det har vi varit på alla år vi bott här och jag tycker det hör till trots att det är så mkt folk och trångt. I år jobbade vi förmiddagen båda två. Jens hämtade elsa efter lunchen och jag var på vc för att tejpa om min häl. Hemma så sövde Jens elsan och fyllde sedan poolen. Jag satte igång med maten för farmor och farfar skulle komma inom oss innan de med skulle ner på markanden. Det blev som en liten midsommar afton. vi åt sill och potatis och sen packad vi in oss i bilen och körde in till stan. Elsa fick en klubba.. sen fick hon en krans till i morgon, en fin stor ballong och bäst av allt...



På väg hem från markanden och Elsa går med farfar nerför backen mot bilen.



...en PIPPI docka.. strl Large!Vilka kompisar de har varit, Elsa pratar med henne, visar och hoppar och dansar. Hon blev så glad!


vi åt stora härliga jordgubbar tillsammans innan farmor och farfar åkte hem igen.vvi satte fart med förberedelser inför morgon dagen, tårtan är bakad och sylten är på plats. I morgon väntar grädde och jordgubbar.

Elsa och jag gick för att plocka blommor till stången. den byggde jens och jag ihop i går.. den är liten.. men storleken har ingen betydelse!!
Blommorna får stå i en kruka på altanen, Elsa kollar in så alla hennes blommor är med!

Inga kommentarer: