torsdag 21 oktober 2010

Nu är det jul....



Försökte fota julkort i dag.. gick väl sådär... eller inte alls...



plockade fram två tomtar...




Gräddar pepparkakor.





Bakar pepparkakor i köket..men luvan gav hon upp rätt tidigt..


Elsahar haft feber sedan natten till lördagen. Hög feber som bara sjunkit av tabletter. I går fick vi tid till läkaren på vc, då var feberns nere under 39 på morgonen vilket den inte varit innan.

Då Jens ringde på tisdagen fick han tydliga instruktioner på att han var tvungen att ha ett urinprov med sig. han förklarade att hon inte sattpå potta så gärna mendet var inget att göra, vi fick jaga henne fick han till svar.

Sagt och gjort. på onsdagen var det min tur att vara hemma med Elsa efter att ha jobbat måndag och tisdag. Vi började vår kamp med pottan. Elsa var förtvivlad och ville inte.Tillslut satte jag pottan framför tv och sattepå pippi. Dukade upp dricka, mjölk och yogurt på bordet och sen satt vi där. Elsa på pottan och jag bredvid med en arm om henne.. det var inget vidare och jag tyckte så synd om henne. Till slut efter över en timme så kom det kiss och vi blev så glada både elsan och jag!! Då var det lagom att klä på sig och åka till vårdcentralen. Där fick vi först vänta.. träffa läkaren och lyssnade på hjärta och lungor och kände på halsen. Fick gå ut och vänta i väntrummet på att få ta prover. In och ta halsprov....ut och vänta...in och ta stick i finger.. vänta.. inte till läkare som kollade halsen med spatel.. dom: halsinfektion och penicillin utskrivet. Ner till apotek...vänta på vår tur.. berätta vad vi skulle ha.. vänta på att det blandades... Två timmar senare var vi hemma!

I dag är Elsa feberfri och efter vår fototime så tog vi på oss kläder för att gå ut. Gick till konsum för att köpa kaffe. På kOnsum ser jag vita prickar på elsas kinder, blir helt nojig att jagtagit ut henneförtidigt så snabbt hem igen och ringde mamma. Ringde vc som hade slut på tider och sjukvårdsupplysning som lugnade mig och en timme senare var de helt borta.

Vi saknar pappa jens som är i stockholm med jobbet men vi unnar honom verkligen de här två dagarna! Älskar dig!!

Det är förresten 3,5 år sedan vi gifte oss!

2 kommentarer:

Martina sa...

Den första bilden är väl helt underbart gullig?!? Satsa på nåt inte så förväntat traditionellt. Det finns ju busiga nissar oxå. ;-) Krya på dig, Elsagumman! Kramisar

Camilla sa...

Vilka fina bilder på Elsa!! Hur bra som helst!!
Ambitiöst att ta så här tidigt, tomtekort!!
Skönt att Elsa är bättre nu!
KRAM Camilla S B