söndag 13 november 2011

Lite av varje sedan sist.


Länge sedan sist. Elsa har haft namnsdag. Det blev paket på sängen. Lycklig som få blir honnär hon får öppna paket. Denna gången var det en ny Nicke film, mokasiner och en liten väska som man skulle dekorera med hjärtan och fjärilar.

Veckorna går i en rasande fart. Denna vecka hann vi med att vara på Ultraljud och få se bebis igen. Fått lite mått på den och nu vet vi även könet!! Jag har varit på Ofelia och fått prata om Elsas förlossning och den kommande, känns väldigt bra! jobbat, jobbat och jobbat lite till.


Allhelgona helgen tillbringade vi i Nybro. Vi var hemma hos Mikael och Linnea på lördagen och fikade och hade det trevligt. Söndagen var vi på IKEA och gjorde lite inköp till både Elsa och bebis. Firade farfar Bengt lite tidigt på farsdag med.



Vi gjorde två små pumpor.. av paprika. Sedan hade Elsa en jobbig måndag kväll då hon var väldigt rädd att det skulle komma någon och knacka på.. Halloween är inget för Elsa. När Jens kom hem lugnade hon sig äntligen och alla var hemma och trygga.




På tisdagen kom morfar ner! Med sig hade han vaggan och Elsas adventspresent. Vi passade på att gratulera honom på en för tidig farsdag.



Ett par skidhandskar som vi hoppas han kan ha nytt av då han införskaffat ett längskidsset till vintern. Elsa busade och lekte med morfar hela kvällen så han var nog allt lite trött när trollet äntligen somnade på kvällen. Elsa och Jens var hemma tisdag och onsdag pga av Elsas snoriga näsa och hosta.


I dag har vi då firat vår pappa här hemma! Elsa har väntat flera dagar på att få lämna paket till honom. I dag var hon noga med at thon kunde hjälpa honom att öppna så jens fick vackret ligga kvar när Elsa började slita i paketen.

En kaffemaskin, whiskey och strumpor och kalsonger hade vi fixat till honom.




Jag älskar dig pappa!!!


Farsdagsfrukost!



Självklart fick vi inviga nya lilla maskinen till morgonkaffet med. Hade dock lite stora koppar...



i går kväll gjorde jag en pepparkaksdeg och i dag bakade vi pepparkakor. Elsa var djupt koncentrerad en stund så det blev några små pepparkakor från henne... resten fick jag baka ut.



men mysigt hade vi det! Trots att det är väldigt tidigt att baka. nästa helg har vi annat för oss och sen är det advent och då har vi adventfika här!



Provat en ny variant på pepparkakor med och Elsa hjälpte mig att " måla". Pepparpinnar till glöggen.



Så kunde vi äntligen fira pappan med tårta, det är bland det viktigaste tycker Elsa. Ta inte hela pappa!!


Du tar väl inte hela??



Lussekatter finns nu också i frysen och väntar på advent. Och kvällen har jag avslutat med lite dockskåps renovering ( Elsas adventspresent)

4 kommentarer:

Jenny sa...

Jisses vad du hinner och orkar med trots graviditeten! Eller kanske tack vare? :)
Vad är det för kaffemaskin? Den ser väldigt smidig ut.

Kram!

Jenny sa...

Lilla pluttan! Misstänker att det blir en jul utan tomten i år, kanske bara att någon tar på sig en luva och delar ut paketen. Kram

Jenny sa...

Såg att Elsa önskar sig CD-sagor, har ni några "Småsagor"? Det finns ett tiotal olika med 5-6 sagor på varje CD, 10-15 minuter långa så det är precis lagom. Använder dem massor på jobbet och ungarna tröttnar aldrig! De med Gittan är särskilt populära (minns inte vilket nummer det är). De finns bl a på AdLibris till ganska bra pris.

Jenny sa...

"Barnens bästa småsagor" heter just den skivan.