måndag 26 december 2011

Julen 2011


Julaftons morgon och på natten tyckte vi nog att vi hört bjällror... och i Elsas strumpa fanns mycket rikitgt ett paket.. Hon var i extas över detta...


Hon slet och drog i pappret... Det fanns ett meddelande från tomten på paketet att hon skulle vara snäll mot bebisen i mammas mage och mot saken som finns i paketet...


Tro det eller ej men Elsa fick äntligen sin vita tiger som hon önskat sig så länge!!



Efter en ganska sen frukost så kokade vi julgröten och åt gröt och skinksmörgås till lunch innan vi gjorde oss klara för julfirandet i Ronneby.


Försök till posering vid granen. Farfar, farmor och Elsa


Och så familjen, Elsa var tramisgare än tramsigast och inte alls medgörkig för att vara med på kort...


Framme i Ronneby hos Jenny och Mattias. Granen  och alla klapparna.


elsa hittade renhorn och näsa och var Rudolf en stor del av dagen. Vi andra fick gå bakom och hållai hennes händer ochpå så sätt rida på renen...


Efter kalle och glögg så tog vi tag i att göra klart julmaten.


Julmat.


Jens och Elsa läser böcker i väntan på att vi ska börja dela ut julklappar...


Elsa hämtade klappar under granen och gav till jenny och så letade de bokstäver som Elsa kände igen och på så vis kune hon dela ut paketen till rätt person.


När Elsa fått tre stycken, en hel hög!! Så behövde hon ta en paus från utdelenadet och öppna lite paket...


Så duktig och koncentrerad.


När alla paket var öppnade och vi hade plockat undan papper och lagt sakerna i påsar så blev elsa helt plötsligt Polismästare...:)


Blev lite seg och då var det skönt att få lyssna på lite sagor hos farmor.


Vi avslutade kvällen uppe vid kaminen där vi satt och pratade och bara var. Elsa kollade på Bamse i fasters säng.. mkt nöjd med det!


Juldagen!
Dags att prova alla leksaker. Leker affär!!


Spelar spel. Lusen.
Vi åktepå julfika hos faster Irene och elsa var i sjunde himlen då Ottilia var där så Elsa såg vi inte mkt av under de timmar vi var där. En lugn kväll i soffan och så var även juldagen till ända.


Annandagen och vi åkte för att hämta hem ett skåp från Maria och Po. Elsa och farmor besökt lekparken under tiden. Sen blev det mat, fika och vi provade de andra julklappsspelen... vips var det dags för farmor och farfar att åka hem för denna gång. Nu hoppas vi att de inte behöver komma hit förrän efter nyår..De har ju  Elsa  jour och nu bebisbeslutar  sig för att komma till oss.


Inga kommentarer: