söndag 4 december 2011

Mera julförberedelser och kalas!


Att baka dessa små kakor tog tid... de flöt inte ut som tänkt men de är goda iallafall...:)




Tre dagar hemma med Elsa för min del den här veckan, hon har hostat, snorat men varit rätt pigg emellanåt. I torsdags tog jens över och jag gick tillbaka till jobbet. Efter jobbet och någon timme hemma så begav jag mig lyckeby och årets julgodis tillverkning. Emelie, Sara och Jenny hade redan kommit igång.



Vi gjorde tre sorter. Gräddfugde med chokladöverdrag, lakritskola och så daimtryffel. Hela gänget och så goaste lilla V som var hemma med.



Det klipps kola som sedan doppades i choklad och fick lite havssalt på sig.



Sara bjöd sen på risgrynsgröt och smörgås.


I fredags var farmor och farfar här med och hade Elsa en liten stund när Jens och jag var på sista UL. Allt såg bra ut med bebis och den väger nu 2750 vilket var precis på kurvan.. mindre än sin storasyster alltså. Elsa hade mkt bebisar i magen i fredags. Det var frågan när de skulle titta ut och vips så gjorde de det...Hon bytte friskt mellan kyckling och sjöodjur och kaniner.


Elsa fick kalendern till tv ochöppnade första luckan samtidigt som på TV, det var lite läskigt...




I lördags var det kalas för Emelie som fyller år. Elsa var på kalashumör och fick låna fasterns tomteluva, den ska hon ev ha på tisdag på julavslutningen på gympan.




Man kan ha mycket roligt med väldigt lite. Luvan lekte hon med en hel del och värmeljus samt godispapper hade både Elsa och Vilgot roligt med långa stunder.. sötingar!



Elsa hjälper gärna till att öppna paket.


En termosmugg, konstig grej tycker Elsa...



Finaste fördelsedags tjejen!!



i dag har vi varit runt och köpt lite julklappar... sen fick vi tyvärr veta att det inte blir någon lillejul nästa helg...men huvudsaken pappa blir piggare. Hemma igen blev det mat och sen drog vi igång med saffransbullebak. Elsa rör!



och rör...



Ett helt berg av solgula bullar!!

Inga kommentarer: