tisdag 20 juli 2010

Grattis till morfar!!



Hipp hurra för Morfar som fyller år i dag!! Vi älskar dig och saknar er mkt!! På fredag kommer vi!



Så här hittar man ofta Elsa. Sittande med någon av sina dockor, alla heter otto. Det kan också vara en pippi docka eller någon apa som hon har i knät. Alla är de bebisar och ska bäras som sådana. Ta hand om, det gillar Elsa!



I söndags var vi på loppis på Hasslö. Gnistan har en jättestor loppis som man får lägga bud på det man är intressead av och sedan vid ett klockslag så får man börja köpa. vi var därför att lära och missade en del saker som vi kunde tänkt oss då vi inte var snabba nog.



Efter några timmar var vi nöjda och körde hemåt. Tyckte Jens var så fin i sin nya tröja!



Vi fyndade lite småsaker. En kakform ( lite avlång) ett salt och pepparkar, två små silver kanna/ skål och så en stor glasflaska i trä ställning. Alltför 80 kr!



Hemma på tomten gick Elsa på bärjakt! Hon åt upp alla våra röda vinbär.. hade 6 st! krusbär verkade hon också gilla och jag fick tjata en hel del för att hon skulle lämna de svarta vinbären och blåbären som inte är klara än.

Faster Irene hörde talas om vår lilla vinbärsskörd och erbjöd oss att plocka på deras buskar. Där fanns det bär vill jag lova. Vi åkte dit i går och plockade tre burkar. Det blev till fem flaskor saft och en burk med rensade bär till frysen!



I dag har vi varit i Kristianopel med Axel coh hans familj. Skulle försöka mig på att ta kort på Elsa vid den fina muren men hon var inte riktigt på humör. det kom upp en man ur vattnet och började prata tyska med oss, vi svarade lite halvdant ok..han pratade väldigt knackigt.. vid lekpraken såg vi honom igen.. då pratade han svenska.. han upptäckte sedan att vi med gjorde det och tyckte nog att det var lite genant för han försvann. Ser vi ut som tyskar??



Vi besökte flera små butiker. Marias presenter hade lite utförsäljning så där hittade jag en mjölkkanna och en liten skål... till Lindas tepåsar!
På sköna ting hade de massor och massor av fina saker men jag höll mig från att köpa mera.

Däremot hittade jag en sak på en antik loppis i ett hus. jag vet faktiskt inte vad det är riktigt men jag tror att man använde den till att rulla upp lingarn?? Fin var den och passar perfekt under vårt lilla bord i vardagsrummet!


I rosen trädgården fanns massor av vackra rosor och stockrosor. Jag tycker de är så fina och funderar på att sätta några vid sidan av uterummet nästa år. Ska försöka ta frö från Fäjö blommorna.


Elsa provar en pump..



Under en båge med vackra vita smårosor.Det fanns en ros som hette Maria Lisa, nästan precis som vår Elsa ju! Elsa Lisa Maria Fagö. ( Kallar man elsan för troll eller busunge så tillrättarvisar hon oss och talar om att hon minsann heter Sagö eller ia sagö) Goding!

Paus på en bänk i trädgården!


Joakim och Axel, Elsa och Jens


Elsa och Jenny undersöker ett hål i en trädstam.


Vi avslutade med en lunch på Sött och salt! Elsa somnade efter och sov sedan hela vägen hem med.
Nu har Jens åkt till golfbanan, det har han längtat efter! Han ska spela tre kvällar nu ochdet är han verkligen värd!! Lite trist för oss tjejer som blir kvar hemma men vi reder oss. Lite Pippi på tv, lite poolbad och så plock och kanske lite bak så har snart en kväll gått!

1 kommentar:

Martina sa...

Mysigt i Kristianopel. Ska nog se till att komma dit nån dag i sommar. men du, om du har långtråkigt kan du ju bara höra av dig. Våra kvällar är inte fulltecknade heller precis. ;-) Kram