söndag 24 augusti 2008

DOP


I dag döptes vår prinsessa! Elsa Lisa Maria.




Det gick bra i kyrkan och hennes två faddrar gjorde ett kanon jobb med att hålla henne på bra humör. Min bror bar in henne och höll henne fram till själva doppet. Sen tog faster J över och höll henne under utdelning av ljus, bevis, dopminne och droppe innan vi satte oss i bänken för efterföljande gudstjänst. Vår präst är så mysig tycker vi och han gör predikan på sitt vis, det passar oss.






Hemma bjöd vi på lite buffe i form av pastasallad, kassler och kyckling med olika sorters bröd och kex med olika ostar. Kall mat som passat perfekt en varm sommardags, tyvärr har vi haft spöregn hela helgen men det smakade bra ändå! Vi tryckte in oss i uterummet så vi kunde sitta tillsammans alla 16. Var precis så det fick plats. Bordsdekorationen var enkel. Gerbera i vas från bröllopet och så rosa små hjärtan utströdda. På varje plats låg en liten dopskjorta, vikta av en servett.




Paketöppning. Hon blev bortskämd Elsan! Så många fina presenter.



En del av alla fina presenter som hon fick!





Efter paket öppning var det dags för doptårta och kaffe. Farfar hade ordnat med tårtan som var ljuvligt god. Choklad och passionsfrukts mousse. Vaggan på tårtan är från mitt dop för 31 år sedan, roligt!



Självklart skulle vi ha vaniljhjärtan med!




Innan min familj åkte hemåt så gjorde vi ännu ett försök med en fyra generationsbild. Lika svårt denna gången, Elsa tittade bara på gammelmormor. Enda bilden där hon tittar framåt...
Det tar på krafterna att fira dop!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vad mysigt med dop. Och vilken tårta! Roligt att du hade kvar din gamla vagga, perfekt nu ju. Klappa lilla Elsa från mig och säg "grattis", eller vad som nu lämpar sig vid dop. Kram!

Anonym sa...

Jättefina bilder! Elsa ser så medveten ut om att allt ståhej handlar om henne. ;-) Tårtan ser g u d o m l i g ut. *martina dreglar* Synd bara att solen inte tittade fram förrän på em. Kramisar

Anonym sa...

Vad fin hon är i klänningen, grattis Elsa Lisa Maria! :)

Kram

Anonym sa...

Åh vad lyckat det såg ut! Underbar tårta.

Smurfan73 sa...

Vilket mysigt dop ni har haft !! Tårtan vill jag med smaka på hihihi !!

Anonym sa...

Vad FIN Elsa är i dopklänningen!
Ni är alla fina på korten, roligt att se!
Kram Camilla