söndag 14 februari 2010

33 åring och alla hjärtans



Lördag förmiddag och Elsa och jag hjälptes åt att dammsuga och torka golv. Födelsedagsbarnet var på jobbet.



När han kom hem, hade vi även hunnit gå till blomsteaffären och köpa tulpaner och pärlhyasinter för pengen vi fick av mormor och en gerbera till pappa Jens! Jens fick sina paket (Jeans och böcker) av oss och sen blev det födelsedagskaffe! Grattis Älskling!




Då Jens önskat prinsesstårta till kvällen egentligen men vi ändrat oss till kladdkaka så överraskade vi honom med en liten prinsessbakelse. Ett ljus fick han med! Elsa fick sin nallekaka!



Köket med de nya vitakrispiga tulpanerna på bordet! Nya små tavlor på listerna med. Inspiration av annan bloggande mamma, hoppas det är ok.





Sista förberedelser innan gästerna kommer, Elsa och pappa vispar grädden.



Middagen är serverad. Det blev lite hjärttema så härdagen innan allahjärtan. Små hjärtsmörgåsar men hjärtgurka, sallad och granatäpple. Vi bjöd på färsk pasta i hjärtformen, fläskfilegryta och sallad samt riven parmesan. Det blev jättegott



Efter maten blev det järnvägsbygge i Elsas rum.




Paket öppning och en verktygstavla till garaget finns nu i Jens ägo!!



Elsa inviger klänningen och tröjan med pippi som kom på posten från mormor och morfar! Så mysiga!



Fika dags! Kakan var ett experiment med dumle och polly i, den blev lite hård men ack så god!



Efter lite melodofestival med lite gotte vid tv så slockande Elsa i farfars knä. Elsa har under helgen börjat säga fafa och affe.. Farfar och kaffe. Hon härmar nu det mesta man säger, inte alla bokstäver osm kommer med men hon försöker och detär underbart!




ALLA HJÄRTANS DAG och jag hade mina paket redo vid sängen så när Elsa vaknade vid sju i morse och kom in till oss så fick hon sina paket. En virkad kanin som hon genast kallade Nasse och så ett nät till badleksaker och en tröja!

Pappan och mannen min fick givetvis med en present. En dag på spa och ett par kalsonger.



Picknick!! Min favorit blev äntligen av i dag, ingen sol men skönt väder ändå. Vi åkte till Bastasjö men Elsa var inte på humör så det blev en kort stund vi var iväg. Hann iallafall dricka lite kaffe och äta mina vaniljhjärtan som jag sparat till i dag. Även några färska jordgubbar hade jag packat ner.



Elsa hade det bra mellan farfar och farmor.. en stund iallafall!




Elsa somnade på vägen hem så hon sov i vagnen ute sen. Tröjan fick hon förra julen av mormor som stickat den, i dag var den lagom!



Eftermiddagens projekt. Sy en fondvägg. Fick tipset från goaste kollegorna som köpte likadant tyg till jobbet. Snälla faster och Mattias köpte tyget åt oss på IKEA så fick vi hem det i går.



Elsa framför tyget och med nya alla hjärtans tröjan på sig.



Sned bild men man anar iallafall hur det ser ut. Elsa tycker om djur, tyckte denna var lite passande, sen blev det mycket färg och lite mera liv i hennes rum.

3 kommentarer:

Camilla sa...

Låter som en underbar helg, med firande av Jens och ALLA HJÄRTANS DAG!
Så fina bilder du lagt in, duktig på att pyssla och dona är du Anna. Påhittig och duktig i köket!!!
Kram Camilla

fina matildas mamma sa...

Jag har funderat på det tyget till gardin i Matildas rum. Fint som fondvägg också:-)

HUSnrNIO sa...

Härligt med vita tulpaner. Så söt liten medhjälpare i köket vid baklagningen ni har :-) Ha en trevlig måndagkväll.