söndag 8 mars 2009

kalas och kroppkakor

Helgen har gått så fort som vanligt. I lördags kom farmor och farfar vid ett tiden. Vi fikade och hann med en liten runda med vagnen för att få en trött Elsa att komma till ro. Åkte till Hästö för att titta efter några minnessaker efter farmor.. blir nog mera än bara en vas som vi tänkt från början..ev köksmöbler och serviser. Efter titten på Hästö fortsatte vi till Hedvig som hade kalas. Där blev vi kvar till halv tolv, trevligt som vanligt och så god mat och tårta. Nattgäster i soffan i vardsgsrummet då gästrummet är fullt av slipdamm:) Farmor och farfar tog Elsa på morgonen och gav henne frukost så vi kunde ta det lite lugnt. Gick spåret efter att M varit här och hämtat tvättmaskinen. De andra åkte till Hästö för att mäta lite och hämta lite saker till medan Elsa och jag lunchade och hängde tvätt. På kvällen har vi varit hos Jenny och Mattias och ätit kroppkakor. Jättegott och trevligt!!




Elsa tittar förundrat på det bubblande vattnet och de konstiga klumparna däri.




Hm vad gör du faster??



Varsågoda!

Elsa kommer på nya saker att roa oss och sig själv med, Det nya nu i dagarna ät tittut. Det började med att hon satt med händerna vid sidan av huvudet, trodde hon hade ont i huvudet och var lite orolig, dagen efter hade hon händera längre fram mer äver munnen och av en tillfällighet sa jag var är Elsa varpå hon skiner upp och tar bort sina händer. Nästa gång kommer händerna nästa upp vid ögonen och vi frågar var är Elsa?? Säger tittut och hon ser ännu lyckligare ut, nu har ju mamma och pappa förstått vad hon menar, hon leker ju tittut, hari nte alls ont i huvdet. Tänk så tokigt det kan bli. Nu leker vi tittut så fort vi kommer åt.

Farmor höll elsa under armarna för att se om hon skulle gå framåt med fötterna, men i stället för att göra det börjar hon steppa, lyfter fötterna snabbt snabbt och ler samtidigt. Dansen är född!!

Roligast vid matbordet är annars att sätta nappen bakåfram och vifta med händerna som när hon diggar till musik ( mormor och morfar vet vad vi menar då) och skratta, då ska vi skratta och klappa händerna och ingen är lyckligare än Elsa. Hon är en riktig lite pajas!

1 kommentar:

Camilla sa...

Ja, vad de är roliga de små!!
De kan verkligen charma oss!
Du är så DUKTIG Elsa!!!! Titt-ut på dig!
Kram