torsdag 1 januari 2009

Gott nytt år!

Förkylda men ändå rätt pigga så åkte vi till Nybro för att fira nyår med farmor och farfar. Vi fick tyvärr avboka det planerade firadet med M, L och M då vi inte ville smitta ner dem med våra förkylningsbaciller. Vi kom på tisdagskvällen och efter att återigen letat efter mina reaskor i kalmar blev det middag och en lugn kväll framför tv:n.
På nyårsafton tog Elsan årets sista bad och vi åkte ner till stan för att kolla i den sista skoaffären.. där fanns de!! Äntligen som jag letat efter skorna, de hade tom två i strl 38! Blev en bukett nyårstulpaner till farmor med. Vi hjälpte till med det vi kunde inför kvällens middag. Jens har haft så ont i dina vader efter flyttandet på tisdagen när han gick i många trappor med tunga möbler..hans förkylning satte med fart så det snörvlas ikapp här.
Farfar och Elsa kör hokus pokus bil. ( Vaddå lockig?? )
Lite lek och bus med Elsan som inte ville vila och sen kom farmor och farfars vänner som de alltid firar tillsammans med. Vi har inte träffat dem på flera år så det var trevligt. De fick för första gången stifta bekanskap med vår prinsessa. Hon var skeptiskt till en början och det dröjde nog ända till sena kvällen innan hon gav Alf något leende överhuvudtaget. Mumsig nyårsmiddag med lax och räkfyllda petit chou (?), inbakade oxfile med hasselbackspotatis och så cheesecake till dessert.
Elsa höll ut till halv elva då hon somnade och reagerade inte alls på alla raketer och smällare som ven utanför hennes fönster. vi skålade in det nya året inne men gick sen ut på baksidan för att se alla raketer lite bättre. Grannarna släppte upp tre ljusballonger med, som värmeljus med fallskärmar fast de flög uppåt, jättefint!Kom i säng vid två vilket var dumt då Elsan var vaken vid kvart i sju... men hon låg kvar med mig till tjugo i nio då det inte gick längre. Tycker hon var duktig ändå!
En skön promenad i ett härligt vinterväder hann vi med på förmiddagen. Sol, lite snö och några grader kallt! Det nya året kan ju inte börja bättre!

1 kommentar:

Anonym sa...

Gott Nytt År! Oj, oj vilka söta lockar. Ärvt av mamma, kanske? ;-) Verkar inte som om Ella får några, tyvärr. :-( Elsa kanske delar med sig?? Kram