tisdag 21 oktober 2008

Hemmadagar med krasslig Elsa



Både i går och i dag har Elsa och jag hållt oss hemma och tagit det lugnt. En rinnande näsa, hosta och lite lite feber hos elsa har varit orsaken.
Vi har sjungit alla sånger vi kan, myst och busat på filten och tagit hand om hemmet.
I går gjorde Elsa något hon inte gjort innan!! Hon sträckte två darriga händer mot mig när jag skulle ta upp henne ur spjälsängen... Goa ungen!!
Elsa läser Amadeus medans mamma sitter vid datorn och uppdaterar blogg och annat. Mobilen har hon alltid nära ifall någon behöver nå henne...:)
I dag är det hemskt tråkigt och ruggut väder vi har bara varit inne och ätit, sovit, sjungit, ätit sovit och lekt lite. elsan inviger sin nya bodys om hon fick av Martina och Ella i fredags! Tusen tack!

Vid gröten i morse som hon förövrigt är hemskt ointresserad av så tog hontag i skeden och förde den själv mot munnen. Till mellanmålet fick hon en egen sked och även nu fattade hon att det var i munnen den skulle, iof stoppar honallt i munnen men jag vill tro att hon är lite smart! Allt som har med rörelse förövrigt är hon ju totalt ointresserad av, rullar till höger gör hon från rygg till mage men inte till vänster och absolut inte från mage till rygg trots att hon hatar att ligga på mage.

Upptäckt att hon är mer intresserad av allt runt henne, allt ska man dra i! Mammas ansikte och pappas skägg är något hon testar varje dag men även stolsben, allt på skrivbordet, matbordet och ja allt hon kan nå och komma åt testar hon att dra i.

På torsdag har vi 6 månaders kontrollen, spänd på hur hon ligger på sin kurva. tycker hon vinklar sin högra hand så lustigt när hon leker med något på matbordet. Ska höra med läkaren om den ser lustig ut.. rädd att det ska vara något men från skadan vid förlossningen.

I morgon hoppas jag Elsa är pigg så vi kan gå på baby cafe. Sen ska Jens och jag ut på kvällen, ska på stå upp med Björrn Gustafsson och co. Var så länge sedan vi bokade att man nästan glömt bort det. Innan Elsa föddes. Två barnvakter har vi till henne. Em kommer vid sju och J skulle komma efter möte på jobbet. Förhoppningsvis sover hon hela tiden. Får ladda upp med tv, film och gotte till dem...;)

1 kommentar:

Anonym sa...

Stackars lilla Elsa.. :( Hoppas hon kryar på sig snart!

Kramar