söndag 5 oktober 2008

Härliga höst helg!


Elsa och Sofia som pratades vid en hel del i helgen. Bättre pedagog vet jag inte om jag känner!


I lördags kom de så äntligen! Tjejerna! Vi hade en jättemysig dag tillsammans. Åt och pratade, var ute en runda och så åt vi lite till och pratade lite till och så åt vi och pratade och sen sa några tack och adjö.

  • Soppa med hembakat bröd, krutonger, mögelost och cremefraish
  • Äppelpaj med vaniljsås och givetvis kanelbulle ( till Ellas glädje) så det var kanelbullensdag.
  • Lax med limesmör, bulgur och sallad
  • Choklad och hallonmousse

Samtalsämnena varierade men standard är senaste nytt om ganla studiekompisar. dvs vilka har flyttat till hus, gift sig, fått barn, skilt sig mm Kom fram till att vi alla känner igen en av deltagarna i Ensam mamma söker, han läste samtidigt som oss i Växjö och har tillbringat många kvällar på Pudas, Sivans och Stallarna. Sen pratar vi massa om barnen! Om våra jobb med barn...våra egna barn, andras barn och barn i allmänhet. Även hus och renovering kommer på tal titt som tätt. Männen våra är nog det minsta vi avhandlar.. till deras stora lättnad kan jag tänka mig..

L hade inga barn med sig men vi fick höra en massa härliga historier om vad de hittar på därhemma i Halmstad. Stora E är så finurlig och klurig. Tyvärr lite för nyfiken så blodvite hade försenat nerresan för dem i fredags. Lilla gubben. J hade med sig lilla S och hon var en kopia av sin storasyster, så häftigt att se. En charmig liten tjej som var hemskt glad i mamman sin och väldigt blyg inför oss andra. Tog några steg på köksgolvet och det är precis på gång att släppa nu! Heja S.

M har ju sin bebis i magen så den var så klart med. Om bara några veckor är det dags, så spännande!! Då har vi barn hela högen. Hus eller bostadsrätt har vi med allihop nu, klart att det blir mkt prat om renovering då. M och L har nyligen gjort om sina kök, vi har ju gjort badrummet och det ska snart M och L också göra. S ska göra sitt kök snart och hemma hos J är det alltid massa projekt igång.





Elsa som har legat lågt på vända sig fronten visade att hon minsann kan. Inför oss allihopa gjorde hon en vändning och sen en till så hon kom ett helt varv!!! Go Elsan!! Hon kastar sig mkt bakåt i famnen nu när man håller henne så det är nog mera aktion på gång hos henne!! Fick en orange mina av Ella och den var populär, en massa mjuka piggar som man kan bita och sutta på. Sen fick hon burkar som man kan bygga torn av. De lekte mest Ella med men vi ska plocka fam dem när det är lite lugnare och se om hon gillar när det rasar...;)





Sofias underbara lilla Ella har hållt låda hela helgen. Hon kan prata!! Tre år och full av energi, funderingar och leklust har hon roat oss alla. Lyckligare tjej fick man leta efter när efterrätten serverades. Chokladmousse i ett eget glas och man fick äta upp hela!!! Då var hon tyst..;) Sen var hon hemskt sugen på lite till så hon frågade försiktigt om hon inte kunde tänkas få fortstätta i mammans glas men där var det stopp.. tur var väl det för det hade nog blivit magknip annars. I dag studsade hon nedanför Elsa som satt på Jens arm och Elsa skrattade så hon kluckade hela hon, åh så roligt hon tyckte att det var. Får nog försöka träffa lite äldre barn med, verkar roa Elsan...;) Nu hoppas vi att vi snart kan komma upp till Södertälje och hälsa på fam S.





Kvar för natten blev Sofia och Ella. Blev en lugn tv kväll när Ella somnat pratade och åt lite äppelkaka framför stjärnor på is. Men vi var inte så imponerade av programmet, får se om det blir roligare nästa gång. var nog inte så koncentrerade heller, roligare att prata och så var vi rätt trötta med, S hade stigit upp väldigt tidigt för att ta tåget hit och jag var rätt seg efter att ha stirrat runt så mkt dagarna innan och när det väl var äver så kommer ju tröttheten över en, trots det hade jag svårt att sova. Märkligt.





Efter en rätt tidig morgon i dag så har vi tillbringat förmiddagen med Ella och Sofia. Blev ingen härlig höstpromenad i solen då regnet vräker ner och det stormar runt husknuten. Var inne och pratade och tittade lite på kort och lekte med Elsan och Ella. När vi sedan efter lite lunch skjussat dem till tåget, tog vi vägen förbi Mio, där fanns det många fina möbler som gärna hade fått flytta hem till oss. Tvättstugan om vi ska göra i ordning härnäst kommer även behöva en make over vid entren. Nya hyllor och krokar vill jag ha! Några lite lägre till Elsan och hennes framtida vänner och ev syskon. Mkt kan vi nog hitta på IKEA så en tur dit får det snart bli Martina!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som en härlig helg!

Förstår du forumet nu?
Annars får du hojta :).

Anonym sa...

Jag följer gärna med till IKEA :-D (men misstänker att det är någon annan du syftar på). Våra barn är ju nästan jämngamla! Läste att din dotter blev road av treåringen som hälsade på och kan meddela att det är likadant här hemma. Storasyster är 3år och det finns inget roligare nu enligt Vilgot (snart 6mån).

Anonym sa...

Ready when you are... ;-)