fredag 26 december 2008

Julen var här...

Då var julen över för denna gången. Första julen i huset, första julen hemma hos oss och första julen för Elsan! Kvällen innan julafton kom farmor och farfar! Det belv såklart glögg när de kom och lite kaffe senare på kvällen. En hel mysig kväll då vi bara tog det lugnt och inte stressade.






Julgodis och tända ljus!


En lycklig Elsa hos farfar.

Julafton började med att Elsa fick sin julstrumpa i sängen. Hon tottade underligt på den men när hon hörde att det prasslade innuti blev hon intresserad och ville genast undersöka!


Vad är det där??

Åhh det är prassligt papper!!


En fin snöboll med fina flingor i!
Vi passade på att smyga in till farfar och farmor som såv i gästrummet med. Farmor var redan uppe men farfar kunde vi överraska i sängen! God Jul!!
Efter frukost fick vi nästan börja med julgröten på en gång! Julgröt till lunch och en skinksmörgås till! Det är mums det! Efter gröten begav vi oss till faster Irene för en julfika. Mkt trevligt!!




Elsa passade på att önska vår fina Em en god jul!


Sitter hos pappa och umgås med släktingar.



Mamman och Elsa.. Elsa har sina nya tossor på sig som Mattias mamma gjort! Mamman ser mest bara lustig ut men hon ser väl ut så...


Tre generationer framför granen..


Julklappsutdelning. Farmor blev så glad över kalenderna med bilder på Elsa!

Elsa fick så många fina julklappar! Det var påslakan, filmer, böcker, leksaker, tomte och pengar på fonden!


Julmat på kvällen! Vi var bara fyra men det var väldigt mysigt och gott!

Elsa och pappan läser julklappsbok på kvällen!

Sitter med min farfar!!

Farmor ger kvällsmaten till en väldigt trött Elsa som inte sov mer än nödvändigt denna första julafton.


På juldagens förmiddag efter att Elsa knappt sovit under natten och vi kollat julotta på tv..;) ( vad annars skulle man göra så tidigt uppe när det var mörkt ute och alla andra sov...) tog vi en promenad i spåret, det var snö på marken, kallt i luften och jätteskönt!

En stund senare kom Mattias och Jenny. De hade firat jul med Mattias familj men i dag skulle de fira med oss. Det blev ännu ett julbord, med rester från gårdagen men minst lika stort!

Granen hade återigen fullt av klappar under sig och Elsa passadepå att ta en riktig långsovning så vi fick vänta med julklapparna en stund! När hon vaknat och ätit satte vi än en gång igång med julklappsutdelning. Ingen tomte men väl många klappar.
God Jul Elsa önskar Jenny och Mattias.
vad säger du mattias??
Vi hann med en middag på kvällen med, denna gången ingen julmat utan tjärlknöl och gratäng. Smakade smaskens det! Lite rödvin till och så cheesecake till dessert. Som vanligt väldigt trevligt när vi träffas hela familjen Fagö och lite Persson..;)
I dag har Jens och jag hunnit med en tur in till stan för att kolla rean. Vi hittade varsitt par skor, som var målet, sen hittade jag ett par skor som inte fanns i rätt storlek, vi ska leta vidare efter ett par sådana i ronneby och Kalmar med innan jag ger upp dem. Elsa var hemma med farmor och farfar och de var ute och gick en lång promenad och sen sov Elsa någon timme till ute i vagnen, skönt! Blev en lunch men lite rester och sen kaffe innan de åkte hemåt igen och Elsa och jag gick en runda till konsum för att köpa mera Elsagröt!
Nu känns det bra tomt, vi har haft familjerna här nästan en vecka sammanlagt. Vi vill passa på att tacka för alla fina saker vi och Elsa har fått nu i jul och för alla tid vi fått ha tillsammans. Det betyder mkt för oss och Elsa!
Sammanfattningsvis måste vi säga att detta var en höjdarjul! Den första av många i huset och för Elsan!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken mysig jul ni verkar ha haft! Jättefina bilder också, gillar speciellt den sista på Elsa. :)

Stor kram

Anonym sa...

Vad mycket fina bilder och, vad mycket hår hon har fått!

Anonym sa...

Härliga julbilder. Ni ser ut att ha haft det trevligt. Kram